neděle 29. ledna 2017

Sokol Lázně Bohdaneč : ŠK Choceň 4,5 : 3,5

Na úvod je nutno se zmínit, že k tomuto zápasu jsme nastupovali s jediným cílem - vyhrát. Jak vidno z titulku, podařilo se, byť "s odřenýma ušima". Průměr ELA bodů byl o zanedbatelných 3 body více na straně hostí. První polovina zápasu se pro nás nevyvíjela vůbec příznivě. Po remíze na 4.š., kde jsem stál o fous lépe, následovala další na 1.š., kde pozice byla naprosto vyrovnaná. Bohužel poté šli hosté do vedení po výhře na 6.š., kde náš hráč prohranou partii mohl zvrátit, ale nestalo se. Další bod hosté získali na 8.š., kde si náš hráč skoro ani "neškrtl". Tyto partie skončily v čase nedělního oběda v rozmezí půl hodiny. Byť pro nás stav 1 : 3 vypadal hrozivě, ve zbylých partiích jsme však stáli již lépe. Body jsme postupně získali na 5.š, kde bílý uplatnil zisk pěšce k výhře, poté na 3.š. kde náš hráč dominoval a zničil soupeře útokem na královském křídle. Další bod jsme přidali na 2.š. kde černý pozičně soupeře přehrál a nakonec i získal rozhodující materiálovou výhodu. Zápas ukončila ve 13,44 hod. remíza na 7.š. když náš hráč začátečnicky nevyužil šancí v koncovce k zisku celého bodu.
Výsledky partií:
Naše vítězství, ač těsné, bylo myslím zcela zasloužené. Hosté stáli lépe opravdu jen u dvou vyhraných partií, v ostatních jsme stáli vyrovnaně či měli navrch. Přesto, že náš výkon a výsledek  nebyl "bez kazu", musím nakonec tým jako celek pochválit. Touto výhrou jsme si zajistili na mnoho procent setrvání v soutěži a relativní klid do zbytku zápasů.
Ostatní výsledky tohoto kola jsou zde. Hlinsko A jak vidno asi nemá soupeře a kráčí s jistotou za 1. místem. Debakly týmů ze "dna" tabulky nám jen nahrály v boji o udržení.
Tabulka:

2 komentáře:

  1. Souhlasím, že jsme zachráněni. V příštích 4 utkáních máme reálnou šanci porazit Rapid E a Železné hory, ale nikdo se nám nepoloží sám. Rapid E (čeká je pravděpodobně výprask od Hlinska A a Bohemie), Choceň a Hlinsko B budou za námi.
    Koncovky s jedním pěšcem by měla být malá násobilka šachu.

    Doporučuji zopakovat vybrané elementární koncovky na mé stránce pro šachový kroužek Koncovky a léčky

    OdpovědětVymazat
  2. Poznámka k mé partii - "kde jsem stál o fous lépe" - v závěrečné pozici jsem mohl sebrat po dva tahy zdarma pěšce a stát výrazně lépe - bohužel ta slepota.

    OdpovědětVymazat