neděle 2. dubna 2017

ŠK Rapid Pardubice E : Sokol Lázně Bohdaneč 4,5 : 3,5

Domácí byli v "ohrožení života", sestava ale tomu neodpovídala. I náš tým musel použít všechny náhradníky, přesto průměr ELA byl nakonec o 57 bodů vyšší na naší straně. Roli mírného favorita jsme však nepotvrdili. S pěšcem více jen remizoval náš hráč na 7.š. Pár minut na to vyhráli domácí na 4.š., když před ztrátou kvality náš hráč vzdal. Následovala remíza na 8.š. , náš hráč promarnil slibné šance. Další remíza na 5.š., kde snad mohl Zmek docílit více - nezdařilo se. Všechny tyto partie skončily do času poledního. S odstupem času skončila partie na  6.š., jak jinak než remízou, ale nakonec za ní mohl být náš hráč rád, když vyhranou pozici ještě "vylepšil" tak, že ztratil figuru. Jedinou výhru jsme získali na 2.š.. kde se bílému zdařila odveta za loňskou prohru. Pár minut poté remizovali hráči na 1.š. ve vyrovnané pozici. Současně jsem vzdal nepovedenou partii na 3.š. ve 13,31 hod. a ukončil tak zápas i celou sezónu.
Výsledky partií:
Z našich hráčů podal nejlepší výkon, za jedinou výhru, P. Kouba. Za remízu nelze zatratit ani M. Reže, ostatní naši hráči měli mnohdy "na víc". Domácí tedy nakonec "urvali" touženou výhru, nikoliv nezaslouženě, byli prostě o ten bod lepší. Paradoxně jim výhra k ničemu nepomohla, nakonec stejně sestupují. Nám se poslední zápas nevyvedl, zabředli jsme do remízových výsledků a to bylo málo.
Výsledky ostatních zápasů jsou zde. Vše skončilo nakonec dle předpokladů po minulém kole, jak v případě vítěze tak i sestupujících. Náš tým skončil se 16 body v první polovině tabulky, což je nepochybně úspěch a hráčům za to dík.
Několik fotek ze zápasu je zde.
Konečná tabulka:

Žádné komentáře:

Okomentovat