neděle 28. ledna 2018

Sokol Lázně Bohdaneč : ŠO Hlinsko B 0 : 8

Co napsat k tomuto zápasu a výsledku - přiznejme si, je to ostuda. Je to už hodně dávno co jsme zaznamenali nulu na našem kontě. Přesto, že hosté měli v průměru o značných 177 ELO bodů navrch jsem takovou prohru v žádném případě nečekal. Hodnocení jednotlivých partií bude stručné v podstatě nemusím sdělovat výsledek, ale jen čas. Již v 10,39 hod. konec na 6.š, . V 11, 35 hod. konec na 2.š., . V 11,57 hod. konec na 4.š.. Ve 12,03 hod. konec na 5.š. Ve všech případech se jednalo o ztrátu figury. Ve 12,58 hod. konec na 7.š. Slušná hra našeho hráče, bohužel poslední dva tahy a vyústily ve ztrátu dámy. Ve 13,25 hod. konec na 1.š. kdy bílý v časové tísni nenalezl přesnou obranu a podlehl útoku černého. Ve 13,44 hod. konec na 3.š., kde bílý ve složité pozici nenalezl nejlepší tahy a musel kapitulovat. Na 8.š. sehrál náš hráč dobrou partii, v koncovce se dvěma pěšci méně vzdal ve 13,58 hod. a ukončil tak celý zápas.
Výsledky partií:
Co na závěr - polovina týmu poztrácela figuru, takže naprostá bída. Druhá polovina našich hráčů stála v jistých okamžicích nikoliv zle, ale výsledek byl nulový. Pokud se v minulých kolech daly najít některé klady, tentokráte žádné. Do příštího kola můžeme ale jít s "čistou hlavou" neb horší to již být nemůže.
Výsledky utkání tohoto kola najdete zde. Osobně mě překvapil výsledek v Chrudimi. Bohužel náš odstup od desátého místa  se zvětšil. Již jen opravdu velká shoda okolností zajistí naše udržení (tedy za předpokladu, že Rapid C nebude bodovat).
Tabulka po 7.kole:

1 komentář:

  1. Pokud jsou šachy sport (a já si to myslím), pak vezmu analogii s fotbalem. Po podobných výsledcích v soutěži většinou změní trenéra a tím i celý tréninkový režim. Někteří z nás se bohužel zabývají korespondenčním šachem, který je z 90% otázka síly hardware a programů počítačů. Vlastních nápadů v něm je minimum. Kromě toho, že při používání kompu "měkne mozek", nezbývá pak čas na normální trénink.
    Vynikající šachový trenér GM Robert Cvek napsal na toto téma zajímavý článek :
    Proč 95% z vás se nelepší, aneb co je v tréninku nejdůležitější II. díl
    Na youtube je spousta videí po vyhledání "šachy Robert Cvek".
    Chápu, že každý máme nějaký svůj strop výkonnosti, ale o 1 třídu se zlepšit má každý z nás ve své moci. Koukáním na počítač se toho určině nedosáhne.

    OdpovědětVymazat