neděle 23. února 2020

Sokol Lázně Bohdaneč : ŠS Železné hory 3,5 : 4,5

Tak na nás došlo. Utkání ve kterém jsme chtěli potvrdit "formu" se nám nakonec nevyvedlo. Hosté, kterým šlo o mnoho, nastoupili v "top sestavě". V jejich prospěch hovořilo i průměrné ELO, s číslem + 66. Zápas to byl vyrovnaný, bod byl na dosah, ale bohužel. Sled partií: v 11,40 hod. skončila partie na 4.š. remízou ve vyrovnané koncovce. Ve 12,25 hod.  další remíza na 8.š., opět ve vyrovnané koncovce. Ve 12,50 hod. šli hosté do vedení po výhře na 2.š., když bílý zatlačil černého do silné defenzívy s vyhranou pozicí. Srovnat skóre se nám podařilo po výhře na 5.š., když bílý po kombinaci získal věž i partii. Minutu poté skončila remízou partie na 6.š. ve složité pozici, těžko říci kdo stál či nestál lépe. Ve 13,37 hod. šli hosté opět do vedení po výhře na 3.š. v partii kde se bílý jen bránil, ale neubránil. Po ztrátě materiálu vzdal. Ale ve 13,51 hod. jsme opět srovnali skóre ziskem bodu na 7.š.. Bílý získal dva pěšce navrch, kteří mu zajistili výhru. Poslední partie na 1.š. se "tahala" dlouho, a vypadala na remízu. Bílý, ale ve snaze vyhrát "přepjal tětivu" a nakonec prohrál. Utkání tak skončilo ve 14,54 hod. naší těsnou prohrou.
Průběh partií:
Mužstvo podalo dobrý výkon, na výhru to sice nebylo, ale remíza by nám slušela. Bohužel soupeř byl nakonec šťastnější. Z jednotlivců zaslouží pochvalu oba Petrové. Příčina prohry je zřejmá, na prvých čtyřech šachovnicích jsme uhráli mizerný půlbod. S tím se opravdu prakticky vyhrát nedá. I tak, přes prohru, stále vedeme tabulku, nyní již jen "o fous". Stále, ale milý to pohled.
Komentář k utkání z tábora soupeře najdete zde.
Výsledky ostatních zápasů tohoto kola najdete zde. Hlinsko opět nepostavilo to co chtělo a Chrudim již asi zájem odpoutat se od posledního místa nemá.
Tabulka po 9.kole:

Žádné komentáře:

Okomentovat