neděle 28. dubna 2024

Ohlédnutí za sezónou družstev 2023/2024

Úvodem - hráli jsme stejnou soutěž jako vloni, tedy Krajskou soutěž pětičlenných družstev. Pokud jsem minule konstatoval úbytek našich hráčů, nyní tomu nebylo jinak, k dispozici jich bylo šest(vloni 7), což už je existenční minimum. Nakonec, až na jednu výjimku, jsme si s kádrem vystačili, což je potěšitelné.

Výkony družstva:

Ze všech týmů jsme měli nejvyšší průměr ELO základní sestavy, čili cíl byl "daný", vyhrát. Což se nám nakonec podařilo a lze to považovat, po loňských bídných výkonech, za úspěch. Sehráli jsme 54 zápasů se skórem 26 výher, 19 remíz a 9 proher. Úspěšnost činila 66 %. Zlepšili jsme se v úbytku proher na konto remíz, což byla i příčina našeho úspěchu. Dobré výkony jsme podali s týmy horní poloviny tabulky, kupodivu se nám tolik nedařilo s těmi spodními. Ze dvou proher nemůžeme mít jistě radost, ale ta s Hlinskem C byla fatální a skoro nám pokazila sezónu. Ale soupeři v posledním kole též zaváhali, takže za první místo, výsledky a výkony v celé sezóně se pochvalme. 

Výkony jednotlivců: 

Byly poplatné výkonu družstva, tedy celkově dobré a některé až výborné, viz tabulka:


Jen dvě zlepšení, to nevypadá na bůhvíjaký úspěch, ale k většímu zhoršení došlo jen 1x a zmizel podprůměrný výsledek. Čili výkony byly dobré (jinak bychom nevyhráli) a hráči zaslouží poděkování.

K soutěži:

První tři týmy od zbytku pole značně odskočily. Druhé místo, pro mě poněkud překvapivě, obsadilo družstvo ŽH C, ale asi to náhoda nebyla. Třetí místo Rapidu E je zasloužené, tým si po loňském prvním místu udržuje dobrou výkonnost. Týmy na 4. - 8. místě vytvořily silný střed tabulky, všechny shodně se čtyřmi prohrami. Mužstva na 9. - 12. místě značně zaostaly za středem, vyjma posledních Zaječic B, mohly mít i na víc. 
Naše skupina byla opět nejpočetnější ( KSv 11 dr., KSj 10 dr.), soutěž se tak enormně "natáhla". Pokud jsme vloni skončili začátkem dubna nyní to již bylo v polovině. Dokonce i extraliga skončila dříve. STK je v termínech značně "zkostnatělá", prostě jen kopíruje termíny vyšších soutěží. V tomto směru nevyvinula vlastní iniciativu již možná desítky let, s tím, "že to jinak nejde". Stačí se ale podívat na jiné kraje. Snad se nedočkáme toho, že nejnižší soutěž, ve které jde skoro o nic, budeme hrát ještě v květnu. Jinak ale soutěž byla bezproblémová. 


Žádné komentáře:

Okomentovat