pondělí 26. ledna 2015

2222 ŠK Polabiny E : S. L. Bohdaneč 6,5 : 1,5

K utkání 6. kola KP2 domácí nastoupili v silné sestavě a potvrdili roli favorita vrchovatou měrou. Mládí domácích nejen výsledkově ale i výkony předčilo naše zkušené matadory, když dominovalo, dá se říci ve všech fázích hry a to mnohdy i v koncovkách. Z našich hráčů splnil očekávání Binas, "povinnou" výhrou na poslední šachovnici, uznání zaslouží Sekyrka za udržení 1/2 bodu. Ve dvou případech (Veselý, Jouza) naši hráči hrubě chybovali, ostatní naši hráči na 4.-7.š. nestáli v průběhu partií mnohdy až tak špatně (zejména Pyskatý), pozice však nezhodnotili a nezúročili jak měli a mohli a výsledkem nakonec byly jen samé nuly na našem kontě.
Domácí zvítězili zcela zaslouženě, náš výkon lze hodnotit jako nejhorší v této sezóně. Po výsledkově a výkonnostně vydařeném zápase v minulém kole jsme tvrdě "dopadli na zem", doufejme, že zde nesetrváme nadlouho.

_____________________________________________________________
Aby to všechno nevypadalo tak smutně, tak moje epizoda (partie Melichar - Veselý) k pobavení ostatním.  (poznámku dopsal E. Veselý)

Rána mezi oči
Poháněný trochu časem jsem zahrál rychle "samozřejmý" tah Vd8 (viz diagram). Místo toho měl přijít tah střelec na c6 a hrálo se dál. Pozice by byla s rovnými šancemi.
Přišla rána, po které se mi zatmělo před očima... Bílá Věž se zastavila na d7 a bylo vymalováno.


Šachy jsou bojem proti vlastním chybám (Tartakower)

Žádné komentáře:

Okomentovat