neděle 9. října 2016

Sokol Lázně Bohdaneč : ŠO Chrudim B 5 : 3

V prvním kole jsme přivítali nelehkého soupeře, i když se nám na něj, přes prohry, v minulých letech poměrně dařilo. Jak vidno z výsledku, podařilo se nám nečekané - vyhrát. Hosté, přes to, že na posledních šachovnicích nepostavili to nejsilnější, měli v průměru ELO o 42 bodů více. O to více vítězství "hřeje".
Výsledky partií:
Po remíze na 5.š. po hod. hry (ve vyrovnané koncovce lehkých figur) jsme šli do vedení za další hod. hry na 6.š, kde náš hráč zvítězil po pěkném útoku. Následovala další výhra na 7.š., kde náš veterán zdolal mladíka hostí po necelých třech hod. hry. To byl již slibný úvod, další partie skončily zhruba v půl hodinových intervalech. Remízu udržel náš hráč na 8.š.. Jedinou výhru poté zaznamenali hosté na 3.š., kde černý využil nepřesností bílého. Následovala remíza na 2.š. Hosté poté mohli srovnat skóre na 4.š., bílý ale výhru ve věžové koncovce "pustil mezi prsty". Bylo rozhodnuto, zápas skončil remízou na 1.š. ve 14,10 hod.
Dařilo se zejména hráčům z druhé poloviny šachovnic. Celé mužstvo ale podalo tentokráte kompaktní, vyrovnaný výkon a s tou trochou nezbytného štěstí jsme se dočkali, myslím zaslouženého, vítězství.
Výsledky 1. kola jsou zde, k dalšímu překvapení nedošlo.

3 komentáře:

  1. Děkuji všem spoluhráčům za to, že mi spravili náladu z mé nepovedené partie a vybojovali cenné vítězství. To je přesně ten důvod, proč rád hraji soutěž družstev. Moje partie byla příklad toho, jak bílý v zahájení nemá hrát (nezvládl jsem boj o centrum). Symbolicky rozhodl zápas kapitán a využil šanci, kterou mu soupeř dal v těžké a napínavé věžové koncovce - neztratil nervy a zavěsil důležitý bod.
    Pro zájemce o poučení jsem dal obě mě dostupné partie na webík https://goo.gl/CihVht

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat