neděle 15. ledna 2017

ŠO Hlinsko A : Sokol Lázně Bohdaneč 7,5 : 0,5

Do zasněženého Hlinska jsme vyrazili s jediným cílem - uhrát s vedoucím týmem tabulky slušný výsledek. Jak vidno z titulku, nepodařilo se. Domácí neponechali nic náhodě, nastoupili se skoro s tím nejlepším. Průměr ELO bodů + 215 v jejich prospěch, hovořil za vše. Miniaturkou skončila partie na 5.š, Zmek pozbyl figury a po 11 tazích byl konec. Další body domácí postupně přidali na 7.š., kde náš hráč předčasně vzdal, dále na 8.š., kde černý uplatnil zisk dvou pěšců. Následovala výhra na 1.š., když Rež neodolal tlaku bílého. Tyto partie skončily v rozmezí půl hodiny, před třináctou hodinou. Krátce poté ztratil partii náš hráč na 6.š., když po slibném zahájení hru  překombinoval. Jediný zisk za půl bodu jsme zaznamenali na 4.š. Následovala prohra na 2.š. kde bílí pěšci byli v koncovce "pomalejší" černých. Zápas ukončila, ve 14,15 hod., partie na 3.š., když v koncovce byla bílá dáma silnější než dvě lehké figury černého.
Výsledky jednotlivých partií:


Ač naše hráče zdobila bojovnost a jednotlivé výkony nebyly až tak špatné, výsledkem byl nakonec debakl. Naše snaha (jinou "zbraň" jsme nenašli) prostě na domácí nestačila, byli ve všech směrech lepší. Pochvala se tentokráte nekoná.
Výsledky tohoto kola jsou zde. Překvapení se nekonalo, s týmy na "chvostu" tabulky to ale již nevypadá nejlépe. Ale zbývá ještě 5.kol, což je spousta bodů.
Tabulka po 6.kole:

1 komentář:

  1. Domácí na nás měli sestavu, se kterou by obstáli i ve II. lize. Jejich hráči, kromě zkušeností byli i dobře připraveni v zahájení. Miniaturka na 5. šachovnici byla docela zajímavá. Poučení z ní: Když jsou napadeny figury, musíme být 2x opatrní s výběrem tahů.
    1.d4 d5 2.Bf4 Nf6 3.Nf3 e6 4.e3 Bd6 5.Bg3 b6 6.c4 Ba6?! {proč nevyměnit nejdřív Bd6xg3?} 7.Qa4+ c6?? {stačilo představit dámu Dd7} 8.Bxd6 Qxd6 9.c5 bxc5 10.Bxa6 Nxa6 11.Qxa6
    Přes takový výsledek myslím, že utkání marné nebylo.

    OdpovědětVymazat