neděle 26. února 2017

TJ Štefanydes Polička D : Sokol Lázně Bohdaneč 2,5 : 5,5

Dalekou cestu za soupeřem alespoň provázelo pěkné počasí. Náš tým přijel momentálně s tím nejlepším co má k dispozici. Ne tak domácí, kteří nastoupili v silně prořídlé sestavě. A tak průměr ELO byl výrazně lepší na naší straně o značných + 164 bodů. Za tohoto stavu jsme byli favority. Do hodiny hry skončily dvě partie, nejprve jsme "rupli" na 7.š., poté srovnali stav výhrou na 2.š. Za další hodinku hry jsme bodovali na 5.š. V rozmezí 7 minut před 13 hodinou skončily čtyři (!) partie - nejprve v náš prospěch na 8.š., následovala remíza na 3.š. a pak dvě naše výhry na 4. a 6.š. Tím bylo o osudu zápasu rozhodnuto, "brali" jsme tři body. Poslední partie na 1.š. již jen upravila skóre, domácí hráč v předlouhé "věžovce" nakonec vyhrál a až ve 14,36 hod. ukončil zápas. Jmenovitě jsem výkony našich hráčů nemohl sledovat, takže jednotlivé partie budou bez komentáře.
Výsledky partií:
Náš tým zvítězil v tomto utkání jistě a myslím i plně zaslouženě. Pochvala je na místě. Rozdíl ve skóre asi věrně dokumentuje momentální dnešní dění na šachovnicích. Přidali jsme na konto další bodíky, a dá-li Caisa, možná i setrváme v první polovině tabulky.
Výsledky ostatních zápasů tohoto kola jsou zde. Překvapila Choceň, těsná prohra Hlinska B a výrazná výhra Chrudimi. Hlinsko A opět soupeře "smázlo". Remíza týmů Rapidu asi nic neřeší.
Tabulka po 9.kole:

Žádné komentáře:

Okomentovat