neděle 12. ledna 2020

2222 ŠK Polabiny F . Sokol Lázně Bohdaneč 4 : 4

Po vítězné sérii zápasů, jsme byli v očekávání v jakém složení domácí nastoupí a zda se jim podaří naši sérii ukončit. Po pravdě nám domácí tým nabídl dobré šance ke slušnému výsledku, když jsme měli v průměru o 34 ELO bodů více. Jak vidno z výsledku došlo nakonec k dělbě bodů. Domácí se po úvodní ztrátě bodů dostali až do dvoubodového vedení. Poslední dvě partie jsme ale získali pro sebe takže zápas nakonec skončil plichtou. Sled partií: první bod jsme získali na 2.š. ve 13,15 hod. když bílý svoji výhodu dokázal zužitkovat. Prakticky ve stejném čase ale domácí srovnali skóre po výhře na 5.š., když se náš hráč nedokázal prosadit. Ve 13,32 hod. skončila remízou partie na 6.š. ve vyrovnané pozici. Ve 13,40 hod. skončily dvě partie - na 3.š. naší prohrou, když náš hráč po celou dobu "tahal za kratší konec". Na 7.š. urval remízu náš hráč. Ve 13,48 hod. šli domácí do trháku po zisku bodu na 8.š., když náš hráč se zrovna "nepředvedl". Ale jak bylo uvedeno dříve, konec patřil nám.  Ve 14 hod. jsem vyhrál na 4.š., když se mi podařilo objevit vítěznou kombinaci a zisk kvality bohatě k výhře stačil. Další výhru jsme "brali" na 1.š., kde se v nejlepším světle představila naše posila, když velkou poziční převahu černý "přetavil" v celý bod ve 14,35 hod. Jak napovídá časový vývoj odehrávaly se na šachovnicích tuhé boje. Domácí byli "o fous" lepší, konečná remíza je naším úspěchem.
Průběh partií:
V tomto zápase jsme se nepředvedli "v nejlepším světle" a náš výkon značně zaostal za výkony v minulých utkáních. Za tři výhry naše hráče chválím. Hráči kteří prohráli podali podprůměrné výkony, na své vesměs mladé soupeře nestačili. Zejména propadla druhá půlka šachovnic, vzhledem k tomu jsme nemohli pomýšlet na lepší výsledek. Roli mírného favorita jsme tentokráte nepotvrdili, jen doufejme, že jsme si "slabší chvilku" již vybrali. I tak vedeme tabulku, což je nebývalé.
Ostatní výsledky tohoto kola najdete zde.
Tabulka po 6.kole:
Pozn.: tabulku vedeme před ŽH a RC
Králová, Juchelka, Sekyrka, Rež 
Poslední partie rozhodla
Daneš - Třasák




3 komentáře:

  1. To, že se nám s mladými soupeři nedaří je fakt.Zde se to opět potvrdilo, náš věkový průměr činil 53 let a domácích 23 let. Kde je perspektiva je zjevné.

    OdpovědětVymazat
  2. https://www.chess.cz/175-let-na-sachovnici-a-boj-do-holych-kralu/
    Takhle to bude u nás vypadat za 20 let. Bohužel se k nám mládež schopná hrát šachy z okolí Bohdanče nehrne. Pardubice s 20x větším počtem obyvatel by nejspíš ty schopnější odsály.

    OdpovědětVymazat