neděle 28. června 2020

Sokol Lázně Bohdaneč : Jiskra Heřmanův Městec 3 : 5

V posledním kole nás čekal nelehký soupeř. Potvrdilo se - hosté nastoupili v kvalitní sestavě, náš tým byl oslaben o dva kmenové hráče. Výsledkem bylo + 73 ELO bodů v průměru na straně soupeře. Zápas to byl poměrně vyrovnaný, ale dvě výhry, proti naší žádné, rozhodly ve prospěch hostí. Sled zápasu: v 11,10 hod. skončila remízou partie na 8.š. Hodinu poté následovala další remíza na 2.š. Aby se to nepletlo v čase kolem 12,34 hod. následovaly další tři remízy na 5., 7. a 6.š. Potud to bylo dobré, vyrovnaný stav nám dával naději. Ale ve 12,40 hod. jsme utrpěli první prohru na 4.š., když náš hráč stál od počátku partie nedobře. Remíza na 1.š. za dvě minuty poté nic neřešila. V poslední partii na 3.š. se mi násilná hra na výhru nevyplatila. Po řadě chyb jsem kapituloval ve 13,20 hod. Tím skončil i celý zápas a celá sezóna.
Výsledky partií:
Poslední zápas se nám tedy nevydařil dle našich přestav. Proti tomuto soupeři je to již tradicí. Nutno přiznat, že hosté dnes byli lepší a jejich vítězství je zasloužené. Opět se nepředvedli naši hráči na prvních čtyřech šachovnicích.  S tímto výsledkem a bez výhry v jediné partii se vyhrát nedá. K zisku prvního místa nám stačila i remíza,  i k té jsme měli poněkud daleko. Nakonec jsme obsadili pěkné druhé místo. Spolu se ziskem bodů je to, pro náš tým,  výsledek vynikající.
Ostatní výsledky tohoto kola najdete zde. Nakonec "se smál" ten třetí vzadu, když po výhře nad konkurenčním týmem ze ŽH, se vyhoupl na první místo tým 2222 PBL F. Gratulujeme.
Konečná tabulka:

Žádné komentáře:

Okomentovat