neděle 13. listopadu 2022

Sokol Lázně Bohdaneč : 2222 ŠK Polabiny G 2,5 : 2,5

Po minulé porážce jsme si chtěli napravit reputaci. Jak vidno z titulku nepodařilo se a to hosté nepřijeli v nejsilnější sestavě. V redukovaném průměru jsme měli navrch cca + 77 ELO bodů, ale jako minule nebylo to nám nic platné. Sled partií: ujali jsme se vedení po výhře na 4.š. v 11,29 hod. Náš hráč získal v zahájení dva pěšce a poté i střelce navíc, což rozhodlo. Bohužel dvě minuty poté hosté srovnali skóre výhrou na 1.š. Zde rovněž vedl k výhře střelec navíc, kterého bílý pozbyl po špatné kombinaci. Ve 12,05 hod. jsme šli do vedení po výhře na 3.š. Bílý záhy získal lepší pozici, kterou "přetavil" v zisk dvou pěšců navíc. Ti ve věžové koncovce rozhodli partii. Remízou skončila ve 12,26 hod. partie na 5.š. ve vyrovnané pozici, když žádný z hráčů nenašel vyhrávající tah. Poslední partie na 2.š. a tím i celý zápas skončil ve 12,47 hod. Bohužel naší prohrou, když černý po celý zápas hrál příliš pasivně. Slabinu na dámském křídle sice uhájil, ale poté tlaku bílých figur a pěšců na křídle královském neodolal. Výsledná remíza je asi spravedlivá, ale čekal jsem více.

Výsledky partií:

Z jednotlivců je nutno pochválit hráče kteří vyhráli, své soupeře pěkně přehráli. Naopak propadli hráči na prvých dvou šachovnicích, kteří nepředvedli takřka zhola nic. Mužstvo které nastoupilo v téměř optimální sestavě za remízu pochválit nemohu. Tým opět zůstal za očekáváním, snad se to nestane pravidlem.

Výsledky všech zápasů tohoto kola: co předvádějí Zaječice B ?

Tabulka po 3.kole:

Jedna opravdová zajímavost z dnešního dne na konec - potkat ráno 3 muflony uprostřed silnice ve městě se jen tak nevidí!

Žádné komentáře:

Okomentovat