neděle 12. února 2017

Sokol Lázně Bohdaneč : 2222 ŠK Polabiny E 4 : 4

V tomto kole nás čekalo jedno z tabulkově nejsilnějších družstev. Hosté ale nenastoupili zdaleka s tím nejlepším kádrem. I tak měli v průměru ELO navrch o 70 bodů. I náš tým nastoupil s náhradníky, takže jsme si velké naděje na úspěch nedávali. Jak vidno z výsledku, nakonec jsme bodovali. Do zápasu jsme vstoupili po 70 min. hry výhrou na 5.š., když černý po chybné kombinaci ztratil figuru. Až z odstupem skončily další partie kolem 13 hod. Hosté bodovali na 4.š., kde jsem trestuhodně podcenil koncovku a nevýhodu tahu. Pár minut poté jsme šli do vedení výhrou na 7.š., kde černý promrhal své šance a po ztrátě věže kapituloval. Pak jsme přidali další bod na 8.š., kde bílý nekorektně obětoval figuru, která mu pak v koncovce chyběla. Za vedení 3:1 a stavu partií na zbylých šachovnicích, se zdálo, že celkovou výhru urveme. Ale náš hráč na 2.š. nedokázal "přetavit" dva pěšce navíc na výhrou a jen remizoval. Deset minut poté kapituloval náš hráč na 3.š., když koncovku značně pokazil. No a za dalších 10 min.ve 13,45 hod. jsme si připsali další nulu na 1.š., kde černý dvou pěšců navíc k výhře využil. O všem rozhodovala poslední partie na 6.š., kde náš hráč s figurou navíc stál poněkud lépe. Oběť figury za útok se ale nepovedla a poté stál poněkud hůře. Remízu v partii, ve 14,34 hod., ale uhájil a tím i celkovou dělbu bodů v zápasu.
Výsledky partií:
Z hráčů chválím zejména ty z druhé poloviny šachovnic. Hráči z první poloviny na soupeře výsledkově nestačili. Přesto se nemohu ubránit dojmu, že jsme mohli získat i více. I tak si myslím, že s konečným výsledkem můžeme být nakonec spokojeni.
Ostatní výsledky zápasů tohoto kola jsou zde. Choceň si asi definitivně pod sebou "podřízla větev" a Hlinsko A drtí jednoho soupeře za druhým. Chrudimi úvodní porážka s naším týmem jen prospěla.
Tabulka po 8.kole:

1 komentář:

  1. 3 kola před koncem být v prvních 6, to je asi historický úspěch Bohdanče. Testem naší síly bude Polička a Železné hory. Ale hůř jak 8. bychom neměli být. Sestupovat budou asi 2 a doufám, že to bude i Hlinsko.

    OdpovědětVymazat