neděle 11. února 2018

ŠS Železné hory : Sokol Lázně Bohdaneč 3,5 : 4,5

Téměř bez nadějí jsme vyrazili za soupeřem do Týnce n/L. Ale domácí nám šanci nabídli, když nastoupili, díky chřipkové epidemii, ve značně "záplatované" sestavě. Průměr + 80 ELO bodů v náš prospěch z nás učinil nakonec i "favority" (díky předcházejícím výkonům jsou ovšem uvozovky na místě). Utkání bylo nakonec velmi vyrovnané a dramatické. V 11,20 hod. jsem "zbaběle" přijal nabídku remízy na 3.š. Ve 12 hod. skončila remízou partie na 1.š. ve vyrovnané pozici. Dá se říci, že rozhodující bod jsme získali devět minut poté na 8.š., když domácí hráč "nastavil" dámu. Poté se urputně bojovalo na zbylých šachovnicích. Ve 13,24 hod. skončila smírem partie na 2.š., když přes prostorovou převahu a možná i lepší pozici cesta k výhře bílého byla v nedohlednu. Ve 13,40 hod. skončila též smírem partie na 6.š., kde ve věžové koncovce "nebylo vidět" vítězné pokračování u obou hráčů. Za tohoto stavu bylo, vzhledem k pozicím u zbylých partií, naše celkové vítězství "na dohled". Ale již ve 13,47 hod. místo bodu (černý měl o dva pěšce více) jsme si připsali nulu, když náš hráč prohrál překročením času ve 39 tahu! Ještě, že partii na 4.š. dovedl náš hráč ve 13,58 hod. k vítěznému konci, když černému po ztrátách materiálu "nezbylo nic". Poslední partie na 7.š. byla pozoruhodná, jednou byl vyhraný bílý, pak černý, pak opět bílý. Nakonec "poslední slovo " mělo patřit našemu hráči, měl v koncovce kvalitu a vyhranou pozici. Spokojil se s remízou, která nám zajistila celkové vítězství v utkání které skončilo ve 14,00 hodin.
Výsledky partií:
Naše vítězství bylo těsné, ale myslím, právě o ten bod, i zasloužené. Hráči "dřeli", byť to někdy nebylo bez chyb. Pokud mám někoho vyzdvihnout, tak Jouzu, "o prsa" vyčníval nad ostatními. Hráči na prvních čtyřech šachovnicích byli tentokráte lepší než druhá polovina. Nutno však dodat, že vítězství bylo klopotné a vydřené, ideálu vzdálené, ale dík celému týmu za ně.
Výsledky zápasů tohoto kola najdete zde. Náš nejbližší konkurent ale též vyhrál, takže na konci tabulky se mnoho nezměnilo. Jen bodový odstup na mužstva před námi se snížil.
Tabulka po 8. kole:

Žádné komentáře:

Okomentovat