neděle 17. března 2019

ŠK 2222 Polabiny E : Sokol Lázně Bohdaneč 3,5 : 4,5

Před zápasem jsme si nekladli, vzhledem k mizerným minulým výkonům, žádné cíle. Domácí nás ale mile překvapili, když nastoupili v silně "záplatované" sestavě. Najednou jsme se díky průměru + 66 ELO bodů ocitli v roli favorita. Jak vidno z titulku, zvládli jsme to, byť těsně. Předem nutno dodat, že boje za prkny byly urputné, nedarovali jsme si nic. Průběh zápasu: ve 13 hod. skončily současně dvě partie na 6. a 4.š. Obě si byly podobné, bílí zatlačili černé do defenzívy, stupňovali tlak a nakonec donutili soupeře ke kapitulaci. Výborné útočné partie, naše vedení 2:0 bylo slibné a vlastně rozhodlo celý zápas. Ve 13,03 hod. skončila remízou ve vyrovnané pozici partie na 7.š. Ve 13,36 hod. skončila naší výhrou partie na 8.š. - nejprve měl navrch bílý, černá se ubránila, zdálo se, že nakonec její pěšci navíc rozhodnou, bílý se vzchopil, pěšcové skóre srovnal a stál lépe, nakonec ale černá prohrála na čas. Tříbodové vedení už bylo velmi pěkné. Ve 13,39 hod. jsem pojistil remízu v zápase remízou v partii na 3.š., když prostorovou převahu jsem nedokázal využít. Ve 14,05 hod. prohrál po hrubce náš hráč na 1.š.. Celkové vítězství v zápase pojistil remízou ve 14,14 hod. náš hráč na 5.š., v poněkud "divoké" dámské koncovce. Poslední partie na 2.š. za již rozhodnutého stavu, se "zasekla", náš hráč nakonec prohrál po chybě v časové tísni v 15,09 hod. Nejdelší zápas v sezóně!
Výsledky partií:
Celé mužstvo dnes příkladně bojovalo. Jak se nám v minulých zápasech o jednu výhru nedařilo, tentokráte tomu bylo konečně naopak. Uznání si zejména zaslouží hráči kteří vyhráli, ale i hráči remizující, kteří nakonec přispěli k celkové výhře."Zadek" opět výrazně předčil "předek". Naše vítězství myslím bylo nakonec zasloužené. Výhrou a ziskem třech bodů jsme poskočili v tabulce vpřed a nakonec letos v soutěži jsme se i definitivně zachránili.
Výsledky zápasů tohoto kola najdete zde.
Tabulka po 10. kole:

1 komentář:

  1. Super výkon, resp. konečně klika - ze 4 zcela vyrovnaných zápasů v sezóně jsme konečně jeden (a ten nejdůležitější) vyhráli! Petr K.

    OdpovědětVymazat