pondělí 10. dubna 2023

Ohlédnutí za sezónou družstev 2022 - 2023

V úvodu se zmiňme, že jsme hráli stejnou soutěž jako loni, tedy Krajskou soutěž pětičlenných družstev. Tým byl výrazně oslaben odchodem dvou standardních hráčů, kteří patřili k těm "lepším" . Soupiska čítala 9 hráčů, k dispozici jich bylo prakticky sedm. Tedy jen tak tak.

Výkony družstva:

Průměr základní sestavy dle ELO bodů nás řadil na třetí místo. Cíl byl tedy prakticky jasný. Splnit se nám ho nepodařilo, páté místo ( z 11 družstev) se 17 body (5 2 3) sice není propadák, ale za úspěch ho též nelze považovat. Mírně nadprůměrné výsledky, 57 % z bodů a 60 % z partiií nejsou nic moc. K tomu je nutno dodat, že redukovaný průměr ELO bodů našeho týmu ve všech partiích činil 1570 bodů, proti průměru soupeřů který činil 1457 bodů. Rozdíl to je značný, právě z tohoto pohledu nelze považovat výsledky družstva za zcela dobré. Pouze 1x měl soupeř vyšší průměr, tři prohry jsou tedy moc. Úspěšnost s týmy které se umístily před námi byla dobrá, s těmi za námi nikoliv. V zápasech které jsme prohráli jsme podali opravdu mizerné výkony, absolutorium zaslouží jen ten poslední, který nám opravdu "vyšel". Pokud porovnám výkony s loňskou sezónou, tato byla mírně horší.

Výkony jednotlivců:

Byly samozřejmě poplatné výsledkům a výkonům celého týmu. Jsou patrné z tabulky:

Sice jediný podprůměrný výsledek, ale vzhledem k síle soupeřů se není čím chlubit. Propad ELO bodů byl opět výraznější než jejich zisk. Nadprůměrné výkony výkony a výsledky podali pouze dva hráči. Svoboda dokonce zvítězil v hodnocení jednotlivců ( z týmu podruhé, před lety vyhrál Jouza). Zmek vzhledem k minimálnímu počtu zápasů za sezónu podal "top" výkon. Ostatní více méně značně zaostali za svými předpoklady i schopnostmi. 

K celé soutěži - vítězný tým Rapid E vyhrál zaslouženě, nakonec měl nejvíce bodů, ať si o kvalitě týmu můžeme myslet cokoliv. Z týmů na 2.-4. místě si myslím, že nikdo z nich nechtěl či neměl šanci postoupit, takže jejich umístění a zisk bodů je mírně nad "normou". Týmy na 6.-8. místě střídaly lepší výkony s horšími, podle toho v jaké sestavě nastoupily. Nestačily týmy na 9. a 10. místě, poslední tým byl, opět jako loni, jen do počtu. 
Naše skupina západ byla co do počtu družstev nejpočetnější, druhé dvě skupiny hrály v počtu 9 mužstev. Díky tomu se sezóna, která kopíruje (zbytečně !??) termíny vyšších soutěží, dosti natáhla (1x volno, 2x třítýdenní interval). STK kraje si s tím léta nedokáže optimálně "poradit", faktem je, že mužstvům z východu a jihu to nevadí (nemohou si na počet a dojezdové vzdálenosti vůbec stěžovat) a týmům z naší skupiny je to asi "jedno". Z mého pohledu, bude lépe?


Žádné komentáře:

Okomentovat