neděle 2. dubna 2023

ŠK Rapid Pardubice E : Sokol Lázně Bohdaneč 1 : 4

Proti vedoucímu týmu tabulky jsme postavili to nejlepší co momentálně máme. A s odhodláním předvést konečně výkon za který bychom se nemuseli stydět. Jak vidno z nadpisu podařilo se, domácí jsme doslova "smázli". V náš prospěch hovořilo i průměrné ELO, kde jsme měli navrch + 93 bodů. Sled partií: již v 10,10 hod. skončila remízou partie na 2.š. v pozici veskrze vyrovnané. V 11,05 hod. jsme si připsali první výhru na 5.š. Černý získal (bílý pozbyl?!) záhy figuru, převahu pak uplatnil k pohodlné výhře. Pět minut poté skončila remízou partie na 3.š. Černému nestačila převaha dvou pěšců v koncovce, po chybě ztratil jezdce a v povděkem pak přijal nabídku remízy bílého (kterou by snad i uhájil). Ve zbylých dvou partiích probíhaly tuhé boje, kde jsme stáli, díky figurám navíc lépe. Ve 12,24 hod. skončila naší výhrou partie na 4.š. Bílý měl sice figuru navíc za dva pěšce a dobrou pozici, ale po chybě ztratil dalšího pěšce a partie se stala nepřehlednou. V pozici, kde náš hráč vtipnou kombinací hrozil získat kvalitu černý vzdal. S věží méně partie již nešla zachránit. Poslední bod jsme získali na 1.š., v teoreticky zajímavé partii. Bílý obětoval jezdce za pěšce a prudký útok. Černý však pozici ustál a v koncovce uplatnil převahu jezdce k výhře ve 12,31 hod. Tím skončilo toto utkání i celá sezóna.

Průběh partii:

V zápase jsme podali, konečně, výkon jaký jsme měli předvádět vícekrát v sezóně. Výsledek byl pro domácí poněkud krutý, ale naše vítězství bylo, myslím i plně zasloužené. Pochvalu si zaslouží hráči kteří vyhráli, když někoho vyzdvihnout tak snad Zmeka, měl nejsilnějšího soupeře. Všem soupeři "pomohli" různou měrou, jejich výkon to ale nesnižuje. Zápas se nám prostě povedl. Říci konec dobrý, všechno dobré, však nelze. V tabulce jsme poskočili o dvě místa nahoru do první poloviny, konečné umístění a počet získaných bodů nás ale nectí. 

Výsledky všech zápasů: díky výsledkům nejbližších sousedů v tabulce prohra s námi domácím neublížila a nakonec s přehledem v soutěži zvítězili. Gratulujeme.

Konečná tabulka:


Žádné komentáře:

Okomentovat